Before
After

Ai fire de artist? Probabil haosul face parte din procesul creativ. Iar nevoia ta este de a păstra echilibrul între o dezordine constructivă și o structură care să îți permită să duci la bun sfârșit ce ai început.

 

'Sunt artist vizual și lucrez cu 'medii alternative', tehnici de fotografie, video, asamblaje, instalații, construcții DIY, electronice, ba chiar și sisteme mecanice improvizate. Toate acestea îmi lărgesc posibilitățile de abordare în ceea ce fac direct în practica artistică, lucru pozitiv ... în reversul căruia nu pot să nu constat că am un atelier cu extrem de multe unelte și materiale refolosite din echipamente dezmembrate, care uneori zac pentru luni de zile pe undeva până când o idee le face dintr-o dată indispensabile pentru câte un proiect în lucru.

Am constatat de multe ori că îmi lipsește spațiul necesar, că mesele sunt pline (oricât de multe mese ar fi ...) și nu mai am unde să pun laptop-ul, aparatul foto sau accesoriile etc.. /se cheama de fapt că totul este într-o dezordine care îmi limitează pur și simplu accesul la lucruri ...

 

Augustina mi-a propus să privesc cu încredere și să trec cu ajutorul ei printr-un proces de reorganizare, de reîmpărțire a lucrurilor pe categorii, ținând cont de funcțiile sau utilizările pe care urma să le atribui diverselor lucruri din atelier. M-a ajutat foarte mult acest process și am reușit să găsesc spațiile necesare de organizare și plasarea cutiilor pe rafturi.

Am lucrat în cateva ședinte a câte 2-3 ore, pe parcursul a câtorva săptămâni; deja după prima ședință atelierul a devenit mai accesibil, deși se aflau la fel de multe lucruri în el ca și până atunci ...

În cateva ocazii Augustina mi-a adus diferite cutii și 'organizatoare' compartimentate în care să-mi plasez adaptoarele pentru cablurile video-audio sau chiar rafturi speciale pentru reviste și dosare. Toate și-au găsit utilitatea și m-au ajutat să-mi eliberez spațiul de lucru.

Și îi multumesc pentru că a avut multă răbdare și înțelegere.' Alexandru

Un antreprenor cu multe tipuri de activități în cadrul business-ului său are nevoie de un spațiu bine organizat, versatil și care să-l inspire.

 

'O casă, un birou, un studio, un apartament: sunt locurile unde ne petrecem timpul.

Pentru mine spațiul este un aspect cu dublu rol: fie mă inspiră, fie mă demotivează. Ideal ar fi să mă inspire. Când asta nu se întamplă, fac ceva, schimb ceva. Însă nu tot timpul am cele mai bune idei, pentru că rolul meu e să am idei când vine vorba de munca mea de zi cu zi, nu de amenajarea spațiului.

Însă, Slavă Domnului că știu pe cineva care face treaba asta, aranjează spații pentru oameni, chiar după felul lor de a fi. Augustina este această persoană dragă din viața mea, care este o mamă antreprenor specializată în organizare profesională.

Pasiunea definește munca pe care o face.

Puneam mereu egal între ideea de reamenajare și cheltuieli. Însă Augustina mi-a aratat ca nu e așa. OK, au fost niste investiții în câteva piese de mobilier sau accesorii, însă nimic notabil.

 

 

 

Augustina a plecat de la premisa că ne putem descurca în primul rând cu ce deja există în spațiul vizat.

Oamenii se atașează de multe ori de lucrurile pe care le au și nu renunță atât de ușor la ele. Simte și știe asta, iar eu nu am putut decât să mă bucur că a empatizat.

În al doilea rând, are mare grijă la buget și la utilitatea lucrurilor achiziționate.

Iar organizarea cred că este punctul ei forte. Vă invit să vedeți cum îmi sunt aranjate dulapurile, sertarele, tăvițele cu acte. Orice a găsit a sortat, a pus în cutii și le-a etichetat. Acum lucrurile chiar și-au găsit toate locurile lor.

Augustina este prietena mea dragă, care "m-a amenajat și m-a organizat" atât de frumos încât în prima zi după finalizarea lucrărilor, m-am dus la 8:00 la birou și am dansat în sediul Mamagazin vreo jumătate de oră pe muzica preferată. Bineînțeles, de bucurie că biroul meu anost s-a metamorfozat într-un loc primitor, călduros și cu energie pozitivă.' Eugenia

Ești managerul unei echipe de oameni creativi care lucrează cu pasiune pentru clienții lor? Poti să-ți susții oamenii din echipă să lucreze mai bine împreună și să fie eficienți în munca lor, oferindu-le (și) o structură de bună organizare a resurselor comune.

'Sunt administrative assistant și în activitatea mea zilnică lucrez cu o mulțime de dosare și materiale pe care le folosesc și colegii mei. Toate acestea erau depozitate în dulapuri, nefiind aranjate într-o ordine concretă. Îmi era foarte greu să gasesc ce căutam, mai ales că, fiind la început, încă nu știam exact ce conțin toate dosarele și unde să găsesc documentele necesare.

Augustina mi-a propus să privesc cu încredere și cu ajutorul ei am inceput reorganizarea. În acest proces am ținut cont de fiecare lucru în parte și am reorganizat totul pe categorii, subcategorii, culori. Am rămas plăcut surprinsă și de 'recuzita' pe care Augustina o avea în dotare (pungi resigilabile, etichete etc.). Am lucrat împreună în câteva ședințe, 3-4 ore pe zi, pe parcursul a 3 săptămâni și deja după prima ședință totul a devenit mai clar pentru mine și mai ușor de identificat. Toate lucrurile și-au găsit locul și utilitatea și m-au ajutat atât pe mine, cât și pe colegii mei să găsim lucrurile căutate doar dintr-o privire. Lucrând împreună cu Augustina am învățat lucruri noi despre organizare și îi mulțumesc pentru asta!' Georgiana